Voor de echt lange mensen is er het matras 180 x 220 van Perfecthomeshop

matras 180 x 220 van Perfecthomeshop

Nederlanders zijn een heel lang volk. Sterker nog: we zijn relatief gezien de langste mensen ter wereld. En toch is onze omgeving daar niet helemaal op ingesteld. Want waarom is de standaard matrasmaat dan nog steeds 2 meter lang? Gelukkig is dat niet overal het geval. Het matras 180 x 220 van Perfecthomeshop is speciaal voor die mensen die gewoon niet genoeg hebben aan twee meter. En dat zijn er best veel.

matras 180 x 220 van Perfecthomeshop

Extra ruimte nodig

1.95 of 2 meter is geen ongekende lengte in ons land. Dan denk je misschien: prima, dan is 200 centimeter lengte qua matras toch perfect? Nee, dat is het niet. Want iedereen draait een beetje in de slaap en schuift af en toe omhoog of omlaag. Daarvoor is het belangrijk dat je de ruimte hebt. Tenminste tien centimeter extra ruimte is nodig om echt comfortabel te liggen en niet altijd met je voeten onder de deken uit te steken. Als je dus langer dan 2 meter bent – wat geldt voor een hoop mensen – dan is 220 eigenlijk de perfecte maat. 210 is soms dan zelfs nog te kort.

De breedte van een matras

Hoe breed een matras is, maakt ook uit voor je nachtrust. De meest gangbare maten in de breedte zijn:

  • 90 centimeter breed
  • 140  centimeter breed
  • 160 centimeter breed
  • 180 centimeter breed 
  • 200 centimeter breed

90 centimeter is in principe een eenpersoonsbed of een kinderbed. Deze maat is niet geschikt voor twee volwassen personen. Vanaf 120 centimeter spreken we van een twijfelaar en een bed van 160 of groter noemen we tweepersoons. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *