Texel: een vakantie-eiland waar altijd wat te beleven valt!

Vakantie

Van de eilanden die Nederland rijk is, is Texel het meest bekend en ook het meest geliefd bij toeristen. Dit laatste is ook geen wonder, want er is werkelijk altijd wat te doen op Texel. Dit is een eiland waar vooral natuurliefhebbers goed op hun plek zijn, al is dit ook gewoon een heerlijke bestemming voor gezinsvakanties. De meest in het oog springende bezienswaardigheden van Texel worden in de volgende alinea’s benoemd en beschreven. 

Bijzondere natuurlijke bezienswaardigheden van Texel

Een bijzonder plekje op Texel wordt gevormd door De Hoge Berg. Dit is een stuwwal die in de IJstijd gevormd is. Met een hoogte van ongeveer vijftien meter is dit een opvallend verschijnsel. Speciaal is ook de Zandkuil, dat een insectenreservaat is en wel het enige van heel Nederland. Daarnaast is het voor jong en oud leuk om de zeehondenopvangplaats Ecomare met een bezoekje te vereren. En we blijven nog even bij fauna: als je geïnteresseerd bent in vogels spotten, dan ben je bij De Slufter op de goede plek. Los hiervan is het goed om te weten dat Texel over zo’n 150 kilometer aan fietspaden beschikt en dat je in de bossen en door de duinen altijd prettig kunt wandelen. Wandelen kan ook uitstekend over de uitgestrekte stranden, die zich uiteraard ook goed lenen om bij goed weer te zonnebaden.

Vakantie

Den Burg: zonder twijfel het fraaiste Texelse plaatsje

Het grootste plaatsje op Texel is ook meteen de plaats die het meest aantrekkelijk is. We hebben het hier over Den Burg. Dit is een plaats met een prachtig historisch centrum. Neem hier zeker even de tijd voor; in elke straat kun je weer verrast worden door fraaie authentieke panden. Eropuit gaan voor een hapje en een drankje kan hier trouwens ook. Vooral de Gravenstraat leent zich hier prima voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *