De vissershoed heren-zijn ontstaan

Eerlijk? Deze hoed was niet uitgevonden met oog op esthetiek. De ‘bucket hat’ , letterlijk vertaald als ’emmerhoed’ werd voor het eerst gedragen door Ierse boeren en vissers in begin van de 20e eeuw als een puur functioneel item als bescherming tegen de regen. Vandaar zijn de brede naar beneden hellende rand. Het feit dat het kan worden opgevouwen om in een zak te passen, was ook een groot pluspunt. Tijdens de Vietnamoorlog van de jaren ’50 tot ’70 een standaardstijl gemaakt van olijfgroene katoenen stof gebruikt om de nek van soldaten te beschermen. Daarna ging de vissershoed heren de toonbank over met ups and downs. met een opflakkering in de jaren 80 en 90, met de groeiende populariteit van streetwear.

Hoe draag je een bucket hat?

Wanneer het aankomt op een mode accessoire, dan ga je uiteraard naar een mooie, duurzame vissershoed heren ,die je niet alleen tegen het gure weer beschermt ,maar die als een leuk hebbedingetje je verschijning net wat leuker maakt. Ze zijn er in alle kleuren en prints en kunnen bovendien ook als zonnegoed gedragen worden? Daarnaast vind je ze ook met opties: met ingebouwde zweetband, bescherming tegen muggen in de nek, … de keuze is gevarieerd

De schoonheid achter de vissershoed heren is de grote verscheidenheid aan outfits die je ermee kunt dragen. Er zijn oneindig veel manieren om het te stylen, van een joggingbroek en sneakers tot een pak of een Hawaiiaans overhemd. Mix en match je persoonlijke stijl om iets te vinden dat je leuk vindt – je kunt het accessoire combineren met je favoriete outfits en er ongelooflijk trendy uitzien.

Is een vissershoed heren duur?

De prijs is afhankelijk van de gebruikte materialen. Het is ook van onze kant de bedoeling dat de vissershoed heren lang kan meegaan. Want zo’n hoed is niet steeds van nylon, we hebben ook stijlvolle ontwerpen van leder of handgemaakte modellen van stro. We gaan in zee met gerenommeerde leveranciers dus is de keuze breed genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *