De meest veerkracht winterharde palmen koop je bij een kweker

Fans van exotisme planten worden dikswijls belemmerd door de angst hun beschermelingen te verliezen na de eerste strenge winter. Het is echter gemakkelijk om uw tuin een oerwoudachtige uitstraling te geven door planten te kiezen die zullen acclimatiseren. Durf af te dwalen van de gebaande paden en plant exoten die niet alledaags zijn zoals de winterharde palm. Buiten hebben de meeste palmbomen echter meerdere uren zonlicht per dag nodig om harmonieus te groeien.

Palmen op pot: keuze en teeltadvies

Om een zomerse en tropische sfeer op het balkon, rond een zwembad of in je interieur na te bootsen, kun je overwegen om in potten te kweken! Winterharde palmen groeien in de natuur onder zeer specifieke omstandigheden en die moeten we dus recreëren ten opzichte van licht omvang en een betere winterhardheid Vraag daarom zeker advies bij je plantenkweker die de nodige kennis heeft. De keuze van de pot is eveneens essentieel bij dit type cultuur, omdat de meeste palmen ruimte nodig hebben om hun wortels te installeren. Deze planten verdragen geen overmatig vocht bij de wortels, daarom moeten kuipen met waterreserves worden vermeden, evenals potten zonder gaten in de bodem.

Het substraat

Palmbomen gedijen goed in een zeer goed doorlatend substraat . Zorg altijd voor een dik drainagebed op de bodem van de pot : kleibolletjes of grind (ongeveer 20% van het potvolume), om de doorstroming van gietwater te bevorderen. De winterharde palm die in potten wordt gekweekt, heeft ook een rijk substraat nodig om alle elementen te verkrijgen die nodig zijn om te overleven. Een goede commerciële grond vermengd met een beetje compost en een paar handenvol gemalen hoorn zal het perfect doen als je 1/3 van rivierzand van gemiddelde korrelgrootte toevoegt, altijd voor drainagedoeleinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *