De functie van een draagarm in een Volvo s40

draagarm volvo s40

De draagarm: een belangrijk onderdeel in de auto waarvan in feite vrijwel niemand de werking kent. Natuurlijk zijn monteurs en dealers de uitzondering, maar de gemiddelde persoon weet niet precies waarvoor een draagarm dient en weet ook niet zo goed of en wanneer deze aan vervanging toe is. Daarom ontdek je hier een stukje basiskennis over de draagarm in een Volvo s40, zodat je problemen sneller leert te herkennen.

autopartsonline

Wat de draagarm doet

De draagarm is een stalen constructie in de vorm van een driehoek. Het is als het ware de arm waar de hele auto aan hangt. De draagarm is gemaakt om de wielen van de auto te verbinden met de ophanging of carrosserie. Dat wil zeggen dat het de verbinding is die de auto bij elkaar houdt. Het is geen onderdeel dat je kunt zien maar het is aan de andere kant ook onmisbaar. De draagarm zorgt er namelijk voor dat de krachten die vrijkomen bij accelereren en remmen worden opgevangen op de juiste manier. Er komt namelijk veel kracht vrij bij die acties en het is belangrijk dat je dit opvangt zodat de auto geen rare fratsen gaat vertonen.

Een draagarm vervangen

De draagarm is een massief stalen constructie welke bedoeld is om een leven lang mee te gaan. Hij zal niet snel aan vervanging toe zijn. Mocht je toch een nieuwe draagarm nodig hebben dan is er wellicht een botsing geweest. Soms is het duurder om de draagarm te vervangen dan om gewoon een nieuwe auto te zoeken. Wat echter wel soms aan vervanging toe is, dat zijn de rubbertjes in elke hoek. De draagarm is een driehoekige constructie en op elke hoek zit een rubber om de druk deels op te vangen. Deze rubbers kunnen dus wel flink slijten met de jaren. Daarom worden deze vaak ook gecontroleerd bij een APK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *